Home > Radeon 9800 > Radeon 9800 Pro Corrupt Screen

Radeon 9800 Pro Corrupt Screen

It is valid, but I typed it incorrectly. i dont quite understand could you rephrase that so a simpleton like could understand. Even now, I still get slight corruption on a cold boot but goes away after rebooting. an AGP Pro slot) make the problem occur less often. check my blog

turned the computer off and put the sound card back in. Some mainboards require a mini-port or specialized AGP driver that could possibly (albeit very rarely) cause this issue. Heat is *always* doing damage buut if with specs the effects only come after long usage or if beyond tolerances for prolonged times, begin more immediately. game(RTCW:Enemy Territory) it's just artifacts all over the place and i have to restart my comp to get it all back to normal again.

I had a radeon 8500le that had display corruption after a power outage when it was in my friend's computer (the friend still owes me money for that BTW) Not sure I tried my reformat trick and that it didn't work. Its the connector from either the power supply not transmitting clean voltage or the AGP slot. What worries me is seeing the the one fan sensor showing under 3000rpm isn't that good for a 54deg.

everything from desktop 3d to games like ut2k4, D3, WC3, and such worked fine. Zim said: My Second Harddrive has disappeared ever since i used Driver Cleaner software and i do not know how to get it back. floppy disc power connector? AMD Athlon XP 2800+ ASUS A7N8X-E Deluxe BIOS Rev 1008 Antec True Blue 480 Watt PSU 1x512 OCZ EL memory Radeon AIW 9800 Pro Audigy 2 ZS Netgear FA311 NIC U.S.

I have the ATI 9800 Pro. However, when I decided to play counter-strike:source, there was massive screen corruption(lines and different colored boxes etc...). Nov 23, 2005 #11 Sharkfood TS Guru Posts: 1,019 kholdstare121 said: And I'm wondering if maybe the overheating damaged the card completely.Click to expand... Have not seen this problem since.

My setup: Asus A7N8X (the *old* version...) 2 x 256mb Crucial PC3200 Barton 2500+ running as a 3200+ ATI AIW 9800 Pro Antec Super Lanboy case w/ Antec TRUE480 power supply Along the bottom of the screen, I get several lines worth of corrupted Graphics- Is anyone else experiencing this? All times are GMT-5. Whether the aperature is set to 128 meg or 64 meg, or ram timings, or Fast Write-on/off.

so I slotted the 7000 again and cursed for a bit. Login now. I've tried ATI 4.7, 4.11, and Omegas. it never happens when i first boot up, only when i start a game and play for a while.

P4 2.0Ghz 512 Dual channel Kingston MSI 865PE Neo2-LS I suspect Overdrive the culprit. click site If I uninstall the video drivers I can load Windows normally. I installed new video drivers because I thought it might help. I have now gone bakc to by 128pro.

Get the answer beemerJun 15, 2005, 2:36 AM Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)"Beemer" wrote in message news:[email protected]"First of One" wrote in messagenews:[email protected] 75 Hz the native resolution of But others have come up with varied solutions. My sys: Mobo: a7n8x-x Mem: 1 GB PC333 CPU: Athlon XP2400+ GPU: Radeon9700PRo OS: WinXP Pro SP1 Everything at stock Edit: I don't run powerstrip or any other performance enhancement software news Thanks for the reply.

Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended. Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Google Your name or email address: Do you already have an account? Feb 5, 2008 3:08 AM Helpful (0) Reply options Link to this post by Alan Mather, Alan Mather Feb 5, 2008 3:15 AM in response to bmeeks Level 1 (110 points)

A month or two down the line the problem was resolved, can’t remember exactly what I did, but possibly a driver update, or just switching to 4x AGP.

Related Resources ATI 9700 Pro Woe Which graphics cards are better then radeon 9700 pro? I was about at my wit's end when I decided that instead of going though the time consuming effort of formatting and reinstalling, to just ghost the drive on clean install, I have uninstalled 5.6 and reinstalled and also carried out a "repair" but the problem came back after a minute. b) What chipset does your mainboard have?

USB sound through my audio receiver. thanks axelsnoopOct 12, 2004, 10:02 AMi facing same thing like axelsnoop with corrupt display after windowxp startup screen but when use cat 4.4 version is ok just that in directX my I know that better quality chips are used but the fact that they come with big heatsinks and fans makes me wonder how hot these cards can get especially inside a http://olivettipc.com/radeon-9800/radeon-9800-problem.html So I was like....tight.

Feb 5, 2008 3:15 AM Helpful (0) Reply options Link to this post by Alan Mather, Alan Mather Feb 5, 2008 3:33 AM in response to Alan Mather Level 1 (110 They told me that they found a "fault" with the card and that I will get a refund provided I send back the Driver CD, Software CD and the Manual. i tried omegas, dnas etc., mobo bios flash ... I installed 4.10 but still got the same display corruption now and then.

Feb 7, 2008 2:34 PM Helpful (0) Reply options Link to this post by Ryan K., Ryan K. I bought the card at www.dabs.com (http://www.dabs.com) (I don't know if any of you have). However I still have the corruption/artifacts. Had it with a 9700Pro on a Asus p4c800-d mobo with a 3.0e ghz proc.

Anand didnít even reply to my mail. Then I shall try again. Negative. If not, Good luck Ask a new question Read More Graphics Cards Graphics Radeon Related Resources Is ATI Radeon 9700 pro for pentiums or amd Radeon 3850 vs 9700pro compare ATI

take it out with another AGP and see wat happens. now boot the pc with the case open. Yes, I did forget the Driver CD, which I will send back, but I did not get a Manual or a Software CD. Meanwhile I shall just use my box as a generic workstation, and pine for my games in silence :cry: It's at times like this that a wife comes in handy :D

I have RMA'd the card so will wait to see what happens with the new card... I don't think it was D3 specifically that was causing the probs. I never had a problem with display corruption, but the drivers did crash many times until I switched to 4x AGP.I agree with Coyote... When both are running or not as one can't be truly turn-OFF just unused, the heat build-up is alot(alot).